Prawo żywnościowe
Cena regularna:
69,00 zł
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
wymagania dotyczące jakości żywności, warunków jej produkcji i obrotu nią,
znakowanie i prezentacja żywności,
materiały i wyroby przeznaczone do kontaktu z żywnością,
szczególne kategorie żywności,
wewnętrzna (zakładowa) oraz zewnętrzna (urzędowa) kontrola jakości żywności.
Książka ukazuje prawo żywnościowe jako jeden spójny system norm prawnych, niezależnie od pochodzenia źródeł prawa, z których te normy się wywodzą. W poszczególnych rozdziałach przedstawiono w układzie tematycznym wymagania - wynikające łącznie z przepisów polskich i unijnych - stawiane podmiotom działającym na rynku spożywczym. Dzięki licznemu wskazywaniu przepisów prawnych podręcznik może służyć pomocą w ustalaniu i weryfikacji podstaw prawnych decyzji administracyjnych podejmowanych w toku sprawowanego nadzoru przez organy urzędowej kontroli żywności. Adresaci: Publikacja przeznaczona jest zarówno dla osób nauczających prawa żywnościowego, jak i dla studentów kierunków przygotowujących do pracy zawodowej w branży spożywczej oraz słuchaczy różnego rodzaju studiów podyplomowych z dziedziny zarządzania produkcją i dystrybucją żywności. Zainteresuje także osoby zajmujące stanowiska kierownicze związane z wewnętrzną kontrolą jakości, odpowiedzialne za kontakty zakładu z przedstawicielami organów urzędowej kontroli żywności. Skorzystać z tej książki mogą również radcowie prawni oraz reprezentanci innych zawodów prawniczych.
ISBN: 978-83-8092-838-1
Autorzy: Maciej Taczanowski
Wydawnictwo: Wolters Kluwer Polska
Wydanie: 2
Liczba stron: 424
Okładka: miękka
Format: B5
Medium: Książka papier
Wersja publikacji: Książka papier
Rok publikacji: 2016
Stan prawny: 1 października 2016 r.
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Infolinia: +48 513 959 100
e-mail: info@lexliber.pl