Międzynarodowe prawo żywnościowe
Cena regularna:
149,00 zł
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Monografia jest pierwszym w Polsce opracowaniem poświęconym normom prawa międzynarodowego publicznego w zakresie:
- rolnictwa,
- żywności i wyżywienia,
- prawa do żywności,
- bezpieczeństwa żywnościowego,
- suwerenności żywnościowej,
- zrównoważonego rozwoju żywnościowego,
- źródeł i podmiotów prawa,
- międzynarodowego prawa rolnego
- standardów żywnościowych.
Z jednej strony jest monografią naukową skierowaną do grona specjalistów zajmujących się prawem narodów, czy prawem żywnościowym, podejmującą problematykę rozwoju prawa globalnego.
Z drugiej strony może z powodzeniem posłużyć jako podręcznik międzynarodowego prawa żywnościowego dla studentów kierunków prawniczych, administracyjnych i rolniczych, poszerzając ich wiedzę i stanowiąc przyczynek do dyskusji na temat wpływu międzynarodowych regulacji i instytucji na standardy krajowe, czy też kierunku ewolucji tych standardów w kontekście podstaw aksjologicznych i prakseologicznych w postaci prawa do żywności, prawa do zdrowia, prawa do środowiska i zrównoważonego rozwoju.
Cena katalogowa (PRZED RABATEM): 149.00
ISBN: 9788381982054
Autorzy: Tomasz Srogosz
Wydawnictwo: Wydawnictwo C.H. Beck
Wydanie: 1
Liczba stron: 276
Okładka: Twarda
Format: 145x205x20 mm
Wersja publikacji: Książka
Rok publikacji: 2020
Data wydania: 2020-02-04
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Infolinia: +48 513 959 100
e-mail: info@lexliber.pl